viernes, 1 de febrero de 2013

Primers acords de la Coordinadora Laboral de Centres Sanitaris de Catalunya


ACTA Nº 1    

Reunió de la COMISSIÓ de COMUNICACIÓ i DIFUSIÓ i de la COMISSIÓ d’ACCIÓ de la COORDINADORA LABORAL DE CENTRES SANITARIS DE CATALUNYA del dia 30 de gener de 2013.
S’inicia la reunió a les 11:15, als locals sindicals de l’Hospital de Sant Pau, amb la presència de representants d’ambdues comissions.
·         Després d’un curt debat i tenint en compte les esmenes proposades fins la data, s’aprova el text 2 refós , com a Manifest de la Coordinadora.
·         S’aprova fer difusió del Manifest aprovat a cada centre de treball dels presents i de la resta de centres que formen part de la Coordinadora.
·         S’aprova lliurar el Manifest a totes les Gerències i Direccions dels centres.
·         S’aprova que es lliuri també a la Conselleria de Salut, al Parlament de Catalunya, al President de la Generalitat i a tots els partits polítics del Parlament de Catalunya.
·         S’aprova presentar el Manifest a la població de Catalunya, mitjançant una roda de premsa i, un cop traduït, a la resta de l’Estat espanyol.
·         S’aprova entregar les signatures recollides des de cada centre, contra les retallades en sanitat, al Parlament de Catalunya, en dia a triar segons la seva activitat i en un acte públic que cal treballar des de la Comissió d’accions.
·         S’aprova que  les reunions de les dues comissions, de difusió i d’acció, siguin quinzenals, coincidint ambdues 15 minuts per coordinar-se. Excepcionalment, la propera reunió es convoca la setmana entrant, dia 6-02-2013, a les 11:00h als locals sindicals del H. Sant Pau de BCN. Més endavant, les reunions podran convocar-se en d’altres centres d’arreu del país, entre els presents a la Coordinadora.
·         S’aprova la posta en marxa d’un correu electrònic a nom de la Coordinadora i la utilització de les xarxes socials, per facilitar la comunicació interna i l’extensió de la informació i accions que generi la Coordinadora. Ramon i Noemí seran els responsables d’aquest encàrrec. Mª José (CE Sant Pau) de la comissió d’acció i M. Àngels (CE Sant Pau) de la comissió de difusió, faran les actes i les lliuraran als companys.
·         A la propera reunió, del dia 6-02-2013, es senyalarà la data de la roda de premsa per a presentar la Coordinadora, i es nomenaran els portaveus per fer difusió del Manifest i d’altres comunicats que la comissió decideixi.
·         Com a conseqüència del que es va manifestar a les assemblees anteriors, es decideix que la primera acció de la Coordinadora serà difondre i assistir a la concentració de divendres dia 1-02-2013, a les 10:30, a la porta de l’ICS  (Balmes/Gran Via), contra les retallades de drets d’usuaris i treballadors de la sanitat.
·         S’aprova impulsar, des de la Coordinadora, una concentració dels treballadors i usuaris de la sanitat a la Plaça Catalunya, a les 12:00 del dia 17 de febrer, coincidint amb la convocatòria, en d’altres comunitats, d’una Marea Blanca contra la privatització i retallades de la sanitat pública
   D’altres accions, previstes pel dia 23-02-2013, resten en espera de discussió a la propera reunió del dia 6 de febrer.
Sense més, aixequem la reunió a les 13:45
Salutacions a totes i a tots.

No hay comentarios:

Publicar un comentario